رژیم غذایی دیورتیکولیت ؛ چی بخوریم و چی نخوریم


دیورتیکولیت زمانی اتفاق می افتد که پاکت های کوچک در دیواره های روده بزرگ که در غیر این صورت کولون نامیده می شود، عفونی می شوند. این بیماری مبتلایان به دیورتیکولوز یا بیماری دیورتیکولی، یک بیماری مزمن، معمولاً بدون علامت، که در آن پاکت های کوچکی به نام دیورتیکول در روده شما ایجاد می شود، تاثیر می گذارد. اگر دیورتیکولیت دارید، باید یک برنامه رژیم غذایی کم فیبر خاص (رژیم غذایی دیورتیکولیت) را دنبال کنید تا علائم گوارشی خود را کاهش دهید و احساس بهتری داشته باشید. هنگامی که علائم دیورتیکولیت شما فروکش کرد، باید به تدریج غذاهای پرفیبر بیشتری برای درمان دیورتیکولوز و جلوگیری از التهاب یا عفونی شدن دیورتیکول ها دوباره وارد کنید.

برای غلبه بر علائم خود در اسرع وقت، مطالعه کنید تا دریابید که در برنامه رژیم غذایی دیورتیکولیت چه غذاهایی می توانید بخورید و از کدامیک اجتناب کنید.

رژیم غذایی دیورتیکولیت چیست؟

اگر دیورتیکولیت دارید، باید رژیم غذایی بسیار کم فیبر حاوی تنها 13 گرم فیبر در روز را دنبال کنید تا به سیستم گوارش خود استراحت داده و علائم را کاهش دهید. ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما حتی ممکن است پیروی از یک رژیم غذایی مایع را برای چند روز در طول تشدید دیورتیکولیت توصیه کند.

با این حال، رژیم غذایی دیورتیکولیت طولانی مدت توصیه نمی شود زیرا برای داشتن میکروبیوتای روده و سیستم گوارشی سالم به فیبر نیاز دارید. مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به دیورتیکولیت ترکیب میکروبیوم روده متفاوتی دارند.

در درازمدت، دیورتیکولیت نباید مشکلی ایجاد کند، اگر از یک رژیم غذایی سالم و پر فیبر خارج از شعله‌ها پیروی کنید. بزرگسالان باید حداقل 30 گرم فیبر در روز مصرف کنند تا از ابتلا به دیورتیکولیت جلوگیری کنند. یک مکمل گوارشی یا فیبر نیز می تواند به بهبود سلامت روده کمک کند.

مزایای رژیم غذایی دیورتیکولیت

پیروی از رژیم غذایی دیورتیکولیت به کاهش التهاب و کاهش علائم مرتبط با دیورتیکولیت کمک می کند.

درد شکم
استفراغ و حالت تهوع
تب
اسهال یا یبوست
خون در مدفوع شما

رژیم غذایی دیورتیکولیت : چه بخوریم

طبق کتابچه راهنمای مراقبت از تغذیه که توسط آکادمی تغذیه و رژیم غذایی منتشر شده است، در طول تشدید دیورتیکولیت، شما باید فقط 13 گرم فیبر در روز بخورید.

در موارد دیورتیکولیت حاد کولون، پزشک ممکن است رژیم غذایی مایع شفاف را تجویز کند که به آرامی به سمت رژیم غذایی کم فیبر پیش می رود تا زمانی که علائم برطرف شوند.

1- رژیم مایعات شفاف

در ابتدا، ممکن است مجبور شوید برای کاهش عفونت از یک رژیم غذایی مایع شفاف پیروی کنید. این نوع رژیم فقط به معنی مصرف :

آب
سوپ یا آبگوشت شفاف
چای یا قهوه بدون شیر، شیرین کننده یا خامه
نوشیدنی های الکترولیتی
بستنی

هنگامی که علائم شما کاهش یافت، ممکن است پزشک به شما بگوید که شروع به معرفی غذاهای کم فیبر کنید. به خاطر داشته باشید که این رژیم از نظر اکثر مواد مغذی کمبود دارد و قرار است فقط تا زمانی که علائم از بین بروند کوتاه مدت استفاده شود.

مایعات شفاف

2- کربوهیدرات های سفید

کربوهیدرات های سفید و تصفیه شده مانند نان سفید، ماکارونی سفید و برنج سفید بخورید. از انواع غلات کامل و نان دانه دار خودداری کنید.

کربوهیدرات های سفید

3- میوه ها و آب میوه های پوره شده یا فرآوری شده

از میوه های کامل پرهیز کنید و فقط از میوه هایی استفاده کنید که قسمت عمده فیبر آن حذف شده است، مانند میوه های کنسرو شده یا پخته شده در آب خود یا شربت سبک، پوره میوه ها و آب میوه های بدون پالپ. از آلو، آناناس و آب آلو به همراه میوه های کنسرو شده در شربت سنگین خودداری کنید.

هنگامی که دیورتیکولیت حاد برطرف شد، باید روزانه میوه های کامل و فرآوری نشده مصرف کنید. مطالعات نشان می دهد که فیبر میوه از دیورتیکولیت محافظت می کند(حتی بیشتر از فیبر گیاهی).

رژیم غذایی دیورتیکولیت آب میوه

4- مرغ، ماهی و تخم مرغ

گوشت قرمز و فرآوری شده با خطر بالاتر دیورتیکولیت مرتبط هستند. با این حال، گوشت سفید پخته شده بدون پوست، مانند مرغ یا بوقلمون، با افزایش خطر مرتبط نیست و در طول تشدید دیورتیکولیت بی خطر در نظر گرفته می شود، زیرا فیبر بسیار کمی دارد.

خوردن ماهی بیشتر حتی ممکن است با کاهش خطر دیورتیکولیت حاد همراه باشد، اگرچه سایر متغیرها ممکن است این اثر را مخدوش کنند.

تخم مرغ

5- چربی ها و لبنیات

شما باید از مصرف بیش از حد غذاهای پرچرب و لبنیات پرچرب حاوی لاکتوز خودداری کنید. مصرف برخی روغن ها مانند زیتون و کانولا در صورت ابتلا به دیورتیکولیت بی خطر است. روغن زیتون و کانولا دارای خواص ضد التهابی هستند، که ممکن است به کاهش التهاب کمک کند.

اگر با روغن زیتون پخت و پز می کنید، روغن زیتون فوق بکر را از یک مقصد محافظت شده یا DPO انتخاب کنید، زیرا آنها تمایل دارند سطوح بالاتری از آنتی اکسیدان های ضد التهابی ارتقاء دهنده سلامتی داشته باشند. مصرف روغن را به کمتر از هشت قاشق چایخوری در روز محدود کنید.

لبنیات باید به نسخه های کم چرب بدون لاکتوز یا لبنیات تحت درمان با لاکتاز محدود شود، آنزیمی که لاکتوز را تجزیه می کند و می تواند همراه با غذاهای حاوی لاکتوز مصرف شود یا برای تجزیه لاکتوز در شیر قرار داده شود. انواع کم‌چرب پنیرهایی مانند چدار سوئیسی کم‌چرب و چدار کم‌چرب و پارمزان قابل قبول هستند زیرا برخی از پنیرها لاکتوز کمی دارند.

روغن زیتون

6- مقداری سبزیجات پخته شده

برخی از سبزیجات خوب پخته شده بدون پوست یا دانه جزو غذاهای کم فیبر طبقه بندی می شوند و در صورت ابتلا به دیورتیکولیت، مانند دیورتیکولیت، می توان آنها را مصرف کرد.

کدو سبز
کدو زرد
كدو حلوايي
هویج
سیب زمینی بدون پوست
آب سبزیجات صاف شده

کدو حلوایی

7- نوشیدنی ها

در رژیم غذایی دیورتیکولیت روزانه هشت تا ده فنجان مایعات را به عنوان آب، نوشیدنی های بدون کافئین و نوشیدنی های آبرسانی مصرف کنید تا الکترولیت های خود را متعادل کنید.

از نوشیدنی های شیرین شده با سوربیتول یا سایر شیرین کننده های مصنوعی خودداری کنید و نوشیدنی های حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا را به 12 اونس در روز محدود کنید.

رژیم غذایی دیورتیکولیت مایعات

رژیم غذایی دیورتیکولیت: چه چیزی نباید خورد

در طول تشدید علائم دیورتیکولیت غذاهای خاصی وجود دارد که باید از آنها اجتناب کرد:

1- غذاهای پر فیبر

فیبر به مدفوع شما حجم می‌دهد، که در صورت ابتلا به دیورتیکولیت می‌تواند دردناک باشد. بنابراین مبتلایان به دیورتیکولیت باید از غذاهای غنی از فیبر در هنگام تشدید علائم، مانند

لوبیا و حبوبات (یعنی نخود، لوبیا و عدس).
غلات کامل (به عنوان مثال، گندم کامل، کینوا، برنج قهوه ای، نان سبوس دار و غیره).
بیشتر میوه ها و سبزیجات (فقط غذاهای مجاز بخورید و گرم فیبر را بشمارید).
آجیل و دانه ها (به خصوص دانه های کوچک مانند کنجد و بذر کتان).
با این حال، تحقیقات نشان می دهد که یک رژیم غذایی کم فیبر طولانی مدت می تواند خطر ابتلا به دیورتیکولیت را افزایش دهد،  بنابراین باید از پیروی از رژیم غذایی کم فیبر برای مدت طولانی خودداری کنید (فقط در هنگام تشدید علائم. برای دیورتیکولوز، باید یک رژیم غذایی با فیبر بالا با حدود 30 گرم فیبر در روز مصرف کنید).

غذاهای پر فیبر

2- غذاهای پرچرب

از انواع گوشت سرخ شده، گوشت ناهار، سوسیس و بیکن و هات داگ در رژیم غذایی دیورتیکولیت خودداری کنید. از کره آجیل ترد خودداری کنید، اما ممکن است در مقادیر محدود خامه ای باشد. از گوشت و روغن نارگیل خودداری کنید. همچنین از شیر پرچرب، خامه نیم و نیم، خامه ترش، بستنی و سبزیجات سرخ شده پرهیز کنید.

غذاهای چرب

3- گوشت فرآوری شده و قرمز

خوردن گوشت قرمز یا فرآوری شده با خطر بیشتر ابتلا به دیورتیکولیت (و همچنین بیماری قلبی، سرطان، دیابت و سایر بیماری ها) مرتبط است. مطالعات نشان می دهد که خوردن منظم گوشت گاو، بره، گوشت خوک یا همبرگر به ویژه با خطر بالاتر دیورتیکولیت همراه است.

رژیم غذایی دیورتیکولیت گوشت قرمز

4- سبزیجات

از اسفناج، چغندر، کلم بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل، کلم، کلم، خردل و شلغم، ذرت، لوبیا خشک، کلم پیچ، لوبیا لیما، قارچ، بامیه و پیاز خودداری کنید.

سبزیجات

5- غذاهای قندی

مطالعات نشان می‌دهد که خوردن غذاهای حاوی قند بالا می‌تواند خطر ابتلا به دیورتیکولیت را افزایش دهد، بنابراین بهتر است از در رژیم غذایی دیورتیکولیت این غذاها خودداری کنید، حتی در حالی که علائم تشدید نشده‌اند. این محدودیت قند شامل عسل و تمام شیرین کننده های مصنوعی می شود.

غذاهای قندی

6- الکل

هیچ نوشیدنی الکلی مجاز نیست زیرا مصرف آنها با افزایش خطر خونریزی دیورتیکول مرتبط است.

نحوه پیروی از رژیم غذایی دیورتیکولیت

اگر علائم دیورتیکولیت دارید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. آنها عوارض بالقوه کشنده بیماری را رد می کنند و به شما توصیه می کنند رژیم غذایی دیورتیکولیت را بر اساس علائم [3] و سابقه سلامتی خود دنبال کنید.

هنگامی که علائم شما از بین رفت، پزشک احتمالاً توصیه می کند دوباره غذاهای با فیبر بالاتر را معرفی کنید. بهتر است این کار را به آرامی انجام دهید تا پس از استراحت از هضم فیبر، سیستم گوارشی خود را تحت فشار نگذارید. برای کاهش خطر تشدید دیورتیکولیت در آینده، باید به مصرف حداقل 30 گرم فیبر در روز برگردید.

حفظ شاخص توده بدنی نرمال نیز مهم است، زیرا چاقی با ایجاد دیورتیکولیت همراه است. مطالعات نشان می دهد که سبک زندگی سالم همراه با ورزش منظم، عدم استعمال دخانیات و مصرف حداقل الکل خطر ابتلا به دیورتیکولیت را کاهش می دهد.



Source link